Ahjuvorm lihapallidega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Makaronid400 g
-
Lihakas lihapall650 g
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Tüümianmaitse järgi
-
Pune1 tl
-
Tomatipasta3 spl
-
Tomat800 g
-
Juust Mozzarella120 g
-
Riivjuust Forte50 g
-
Basiilikmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
-
Sool ja piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lihapallid võid soovi korral poest osta või hoopis kasutada kvaliteetseid suure sealihasisaldusega vorstikesi. Selleks võta 750 g liharikast vorsti, pressi neist sisu välja, maitsesta ja vormi segust väikesed lihapallid.
Keeda makaronid peaaegu pehmeks ehk al dente ja nõruta.
Haki sibul ja küüslauk peeneks, tükelda tomatid. Kuumuta pannil paar sl õli ja prae selles lihapallid igalt küljelt pruuniks.
Võta lihapallid pannilt, lisa sinna paar sl õli, alanda kuumus keskmiseni, lisa sibul ja küpseta u 4 minutit kuni see hakkab pehmeks muutuma.
Aseta pannile küüslauk ja maisteained ning küpseta veel minut. Lisa tomatipasta ja prae veel segades 1-2 minutit, seejärel tomatitükid ja küpseta veel mõni minut.
Lisa u 2,5 dl vett, lase keema tõusta ja keeda u 10 minutit kuni segu on pisut kokku keenud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Vala tomatimass ahjuvormi, lisa makaronid ja lihapallid ning sega need tomatikastmega läbi.
Rebi mozzarella tükkideks ja puista koos riivitud parmesani või muu kõva kuustuga roa peale.
Küpseta ahjus 220 kraadi juures 15 minutit kuni juust hakkab pealt kuldseks muutuma.
Serveerimisel puista soovi korral peale tüümiani- või basiilikulehti.