Ahjus küpsetatud pikkpoiss
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Juurseller250 g
-
Piim Rimi2 dl
-
Kaerahelbed Rimi1.5 dl
-
Sidrun0.25 tk
-
Prantsuse sinep1 spl
-
Tüümian1 tl
-
Muna1 tk
-
Sool1.5 tl
-
Must pipar0.5 tl
-
Hakkliha Rimi800 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Proovi seda retsepti – ahjus küpsetatud mahlakas ja maitsev pikkpoiss, maitsetatud sidruni ja selleriga. Pikkpoiss on tõeline koduklassika, mille valmistamist paljud inimesed võrreldes lihapallidega lihtsaks peavad. Serveeri värskelt keedetud kartulite, kartuligratääni või kartulipudruga!
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Sega kokku riivitud juurseller, piim, kaerahelbed, riivitud sidrunikoor, sinep (eelistatult Dijoni), tüümian, muna, sool ja pipar. Lase 10 minutit paisuda
Sega hakkliha sisse. Pane määritud vormi, mis mahutab umbes 1 liitri. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks või kuni pikkpoiss on valmis.