Ahjus küpsetatud pikkpoiss

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Ahjus küpsetatud pikkpoiss

Koostisosad

  • Juurseller
     250 g
  • Piim Rimi
     2 dl
  • Kaerahelbed Rimi
     1.5 dl
  • Sidrun
     0.25 tk
  • Prantsuse sinep
     1 spl
  • Tüümian
     1 tl
  • Muna
     1 tk
  • Sool
     1.5 tl
  • Must pipar
     0.5 tl
  • Hakkliha Rimi
     800 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Proovi seda retsepti – ahjus küpsetatud mahlakas ja maitsev pikkpoiss, maitsetatud sidruni ja selleriga. Pikkpoiss on tõeline koduklassika, mille valmistamist paljud inimesed võrreldes lihapallidega lihtsaks peavad. Serveeri värskelt keedetud kartulite, kartuligratääni või kartulipudruga!

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Sega kokku riivitud juurseller, piim, kaerahelbed, riivitud sidrunikoor, sinep (eelistatult Dijoni), tüümian, muna, sool ja pipar. Lase 10 minutit paisuda

Sega hakkliha sisse. Pane määritud vormi, mis mahutab umbes 1 liitri. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks või kuni pikkpoiss on valmis.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne

Koorene kana

25min • Lihtne

Peedi jõulutart

2h • Keeruline