Ahjus küpsetatud peedid ja petersellijuured salsa verde’ga
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kartul900 g
-
Peet500 g
-
Petersellijuur300 g
-
Porgand3 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Kõrvitsaseemned5 g
-
Baguette1 tk
Salsa verde
-
Sidrun0.5 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Basiilik1 peotäis (-t)
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Lehtsalat1 punt (-i)
-
Prantsuse sinep1 tl
-
Vesi3 spl
-
Kapparid1 g
-
Oliiviõli2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kasuta võimalust ja naudi hooajalisi tooraineid! See roog sisaldab ahjus küpsetatud peete, kartuleid ja petersellijuuri kõrvitsaseemnetega. Piserda seejärel peale supermaitsvat salsat, milles on tunda värskeid vürtse, sidrunit ja küüslauku, ning serveeri värskelt küpsetatud haputaina-baguette‘iga. Nämma!
Pane ahi soojenema 225 kraadile ning lükka küpsetusplaat ahju.
Juurviljad: Puhasta ja koori juurviljad.
Lõika tükkideks ning sega oliiviõli, soola ja pipraga. Kalla soojale ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit.
Puista kõrvitsaseemnetega üle ja küpseta veel u 5 minutit.
Kuumuta baguette’i vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Salsa verde: Loputa ja puhasta sidrun leiges vees. Koori küüslauk ja riivi sidrunikoort. Sega seejärel kokku kõik salsa verde koostisosad. Lisa vajadusel veel vett või oliiviõli.
Serveeri juurviljad salsa verde ja baguette’iga.