Ahjus küpsetatud kartulipannkook pohlakodujuustuga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Muna3 tk
-
Kartul900 g
-
Kodujuust250 g
-
Kirsstomatid250 g
-
Piim Rimi5 dl
-
Jahu2 dl
-
Sool1 tl
-
Või2 g
-
Pohlamoos1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kartulipannkoogi valmistamine ahjus on sama lihtne kui ahjupannkoogi valmistamine. Lisaks saad pannkoogi küpsemise ajal midagi muud teha. Näiteks segada kodujuustu pohlamoosiga. Nii saad sellele lihavabale lakto-ovo-vegetaarsele kartulipannkoogile maitsva ja proteiinirikka lisandi.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Vispelda jahu kausis poole piimakogusega ühtlaseks tainaks. Vispelda juurde ülejäänud piim, munad ja sool.
Pese ja riivi kartulid (ei ole vaja koorida) jämedalt. Pigista vedelik välja ja sega koheselt kartul taina hulka.
Määri ca 30 x 40 cm suurune (4 portsjoni jaoks) küpsetusvorm rasvainega kokku ja vala tainas vormi.
Küpseta ahjus keskmisel siinil ca 35 minutit või kuni pealispind on krõbe ja omandanud ilusa värvi.
Sega kodujuust pohlamoosiga.
Serveeri kartulipannkooki tomatite ja pohlakodujuustuga.