Ahjuõunad jõulukapsaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Ahjuõunad jõulukapsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Õun
     5 tk
  • Jõhvikad kuivatatud
     30 g
  • Hautatud hapukapsas
     350 g
  • Rosmariin
     1 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Toredad jõuluhõngulised ahjuõunad sobivad nii jõuluhane kui ka seaprae juurde, kuid võid neid pakkuda ka sooja eelroana. Sobivad hästi ka täistaimsele jõululauale.

Lõika õuntelt varreosaga „müts“ maha ning uurista teelusika abil südamik ja suurem osa sisust välja (jäta alles u 1 cm paksune kiht)
Eemalda sisust omakorda südamikud ja haki ülejäänud sisu väikesteks tükkideks
Kuumuta pannil koos kapsaga 2–3 minuti jooksul, lisa hakitud rosmariin ja jõhvikad
Täida õunad saadud seguga, tõsta varreosaga viilud peale tagasi ning küpseta õliga määritud ahjuvormis või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 80 kraadi juures 25–30 minutit

Sarnased retseptid

Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine