Ahjuomlett seente ja tomatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
Ahjuomlett
-
Nisujahu1.5 g
-
Täispiim Rimi3 dl
-
Muna8 tk
-
Sool0.5 tl
-
Pipar1 tl
-
Või Rimiahjuplaadi määrimiseks
Šampinjonikreem
-
Kollane sibul1 tk
-
Šampinjonid250 g
-
Või Rimi1 g
-
Estragonilehed1 peotäis (-t)
-
Crème fraiche2 dl
-
Prantsuse sinep1 g
Kana
-
Kana kintsuliha500 g
-
Või1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsev ja rammus ahjuomlett seente ja tomatiga, mille ahjus küpsetamine on eriti lihtne. Serveeri praetud kanafilee ja maitsva šampinjonikreemiga. Hea ja pidulik roog kogu perele.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Ahjuomlett: Vispelda jahu kausis natukese piimaga ühtlaseks seguks. Vispelda sisse pool piimakogusest ja lase segades keeda. Eemalda plaadilt ja sega sisse ülejäänud piim. Klopi munad lahti ja sega tainasse.
Puista peale soola ja pipart. Vala tainas määritud ahjukindlasse vormi (umbes 20 x 30 cm, 4 portsjoni jaoks). Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 20 minutit.
Šampinjonikreem: Koori ja haki sibul. Puhasta ja viiluta šampinjonid. Prae sibul ja seened pannil võis, maitsesta soola ja pipraga.
Pane praesegu kastrulisse. Nopi estragoniokstelt lehed. Sega pool estragonikogust (teine pool jäta serveerimiseks) ja crème fraiche šampinjonisegusse. Aja keema ning maitsesta Dijoni (või Prantsuse) sinepiga ning vajadusel rohkema soola ja pipraga.
Lisad: Poolita tomatid.
Kana: Küpseta kana võis pannil umbes 6 minutit või sisetemperatuurini 70 °C. Puista peale soola ja pipart.
Lisa omletile šampinjonikreem ja ülejäänud estragon ning serveeri kana, tomatite ja lehtpeediga.