Ahjulõhe basiiliku ja tomatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Lõhefilee600 g
-
Must piparmaitse järgi
-
Tomatipesto2 g
-
Basiilik1 peotäis (-t)
Serveerimiseks
-
Spargelserveerimiseks
-
Kartulserveerimiseks
-
Segasalatserveerimiseks
-
Tzatziki kasteserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ahjulõhe basiiliku ja tomatiga on kindel klassika, mille maitsed saavutavad ülevuse tänu vürtsidele. Tõelise peoroa valmistamine ei saa enam lihtsam olla. Serveeri kartulite ja krõbeda salatiga – ja naudi!
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Pane lõhe ahjuvormi. Maitsesta pipraga.
Määri peale tomatipesto.
Pane vorm ahju keskele umbes 20 minutiks või kuni lõhe sisetemperatuur on 54 °C.
Haki basiilik ja puista lõhele peale.
Serveerimiseks: soovitame serveerida lõhet spargli, keedetud kartulite, salatiehtede ja tzatziki kastmega.