Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Ahjulillkapsas vürtsika läätsepajaga
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Lillkapsas1 kg
-
Paprika kollane2 tk
-
Läätsed mustad250 g
-
Purustatud tomati konserv400 g
-
Tšillipipar1 tk
-
Granaatõun1 tk
-
Mandlilaastud20 g
-
Kaneelikoor2 tk
-
Aedviljapuljong Food stuudio750 ml
-
Apelsin1 tk
-
Küüslaugusool1 tl
-
Cayenne pipar0.5 tl
-
Vürtsköömned1 tl
-
Koriander1 tl
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Õli50 ml
-
Laim1 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Puhasta lillkapsas suurematest lehtedest ja lõika juurikas alt sirgeks.
Sega kokku küüslaugusool, Cayenne pipar, vürtsköömned, koriander, paprikapulber, õli ja värske laimimahl.
Kata pintsliga lillkapsas ühtlaselt nii, et marinaad värviks ta kollakaks. Seejärel aseta lillkapsas küpsetuskotti. Küpsetuskott hoiab lillkapsast liigse kuivamise eest.
Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta lillkapsast seal 60 minutit.
Kuumuta pann, prae kergelt läbi köögiviljad ning lisa läätsed.
Kuumuta kergelt ja lisa juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong. Aseta hautisesse kaneelikoor, apelsinikoor, pooled mandlilaastud ja tšilli rattad.
Jäta hautis tasasele tulele hauduma seniks kuni on läätsed pehmed.
Kui hautis ja lillkapas on valmis, serveeri hautis ja lillkapas koos ülejäänud koguse mandlilaastudega ja granaatõuna seemnetega.