Koostisosad
-
Küülik1 pakk (-i)
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Salvei1 peotäis (-t)
-
Kaneelmaitse järgi
-
Jahupruunistamiseks
-
Kõrvits500 g
-
Bataat400 g
-
Õunamahl0.5 l
-
Looberileht2 tk
-
Vürts6 tk
-
Õli
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõnusalt pruunistatud ahjuküülik aedviljadega mõnusaks koduseks eineks.
Lõika küülik väiksemaks, näiteks kuueks tükiks. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Veereta jahus ning pruunista pannil vähese õliga.
Koori üks suurem bataat ja tükelda parajaks. Samal hulgal võta kõrvitsat. Maitsesta kõrvitsa- ja bataaditükid soola ning kaneeliga.
Paiguta aedviljad ja pruunistatud küülik ahjupotti. Lisa väike punt rebitud salveilehti, paar loorberilehte, vürtsiterad ja õunamahl. Aseta kaetult (fooliumi või kaane all) eelkuumutatud ahju ja küpseta 150 kraadi juures 1 tund.
Eemalda kaas, tõsta temperatuuri 190 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni roog on pealt ilus ja kaste on haudunud paksemaks.