Ahjukana tomatiküpsetatud riisiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Kana
-
Passeeritud tomatid500 g
-
Tšillikaste0.5 dl
-
Sool0.5 tl
-
Piparmaitse järgi
-
Tüümian1 tl
-
Kanarinnafilee600 g
-
Riivjuust1.5 klaas (-i)
Riis
-
Vesi6 dl
-
Pikateraline riis3 dl
-
Karri0.5 g
-
Jahvatatud paprika2 tl
-
Sibulapulber1 tl
-
Köögiviljapuljong1 tk
Vaja läheb
-
Lehtsalatserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Roog, mis hoolitseb iseenda eest ahjus, on alati hinnas. Keetmata riisi valatakse ahjukindlasse vormi enne viilutatud kanafilee lisamist. Asja tipuks valatakse peale värvikas ja maitsev tomatikaste. Puista gratääni peale veidi riivjuustu ja libista ahju!
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Kana: aja keema passeeritud tomatid tšillikastme, soola, pipra ja tüümianiga.
Riis: aja vesi kastrulis keema. Aseta riis ahjuvormi, suurus umbes 20 x 30 cm (4 portsjoni jaoks). Sega maitseained riisi ja murenda sisse puljongitäring. Vala keev vesi riisi peale vormis ja sega läbi.
Kana: poolita kana pikuti ja aseta tükid riisile. Vala peale tomatikaste. Puista juustuga üle. Küpseta ahju keskel umbes 25 minutit või kuni riis on pehme.
Lõika salat tükkideks.
Serveeri kana ja riis salatiga.