Ahjukana tomatiküpsetatud riisiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Ahjukana tomatiküpsetatud riisiga

Koostisosad

Kana

  • Passeeritud tomatid
     500 g
  • Tšillikaste
     0.5 dl
  • Sool
     0.5 tl
  • Pipar
      maitse järgi
  • Tüümian
     1 tl
  • Kanarinnafilee
     600 g
  • Riivjuust
     1.5 klaas (-i)

Riis

  • Vesi
     6 dl
  • Pikateraline riis
     3 dl
  • Karri
     0.5 g
  • Jahvatatud paprika
     2 tl
  • Sibulapulber
     1 tl
  • Köögiviljapuljong
     1 tk

Vaja läheb

  • Lehtsalat
      serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Roog, mis hoolitseb iseenda eest ahjus, on alati hinnas. Keetmata riisi valatakse ahjukindlasse vormi enne viilutatud kanafilee lisamist. Asja tipuks valatakse peale värvikas ja maitsev tomatikaste. Puista gratääni peale veidi riivjuustu ja libista ahju!

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Kana: aja keema passeeritud tomatid tšillikastme, soola, pipra ja tüümianiga.

Riis: aja vesi kastrulis keema. Aseta riis ahjuvormi, suurus umbes 20 x 30 cm (4 portsjoni jaoks). Sega maitseained riisi ja murenda sisse puljongitäring. Vala keev vesi riisi peale vormis ja sega läbi.

Kana: poolita kana pikuti ja aseta tükid riisile. Vala peale tomatikaste. Puista juustuga üle. Küpseta ahju keskel umbes 25 minutit või kuni riis on pehme.

Lõika salat tükkideks.

Serveeri kana ja riis salatiga.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Koorene kana

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine