Ahjukana sidruni ja tüümianiga
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keeruline
Koostisosad
-
Ahjukana2 kg
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
-
Sidrun1 tk
-
Tüümian0.5 peotäis (-t)
-
Mesi3 g
-
Vesi3 dl
-
Kanapuljong1
Koorekaste
-
Ahjuvormi puljong4 dl
-
Köögikoor2.5 dl
-
Maisitärklis1 g
-
Sidrunimahlmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Kolme köögivilja seguserveerimiseks
-
Segasalatserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eriti mahlakas terve ahjukana, milles saab maitsta sidrunit ja tüümiani. Hea koorekaste viib roa uutesse kõrgustesse ja teeb selle peo keskpunktiks. Serveeri krõbeda rohelise salatiga ja juurviljadega.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Pane kana ahjuvormi. Puista peale soola ja pipart.
Pane vorm ahju alumisele siinile u 20 minutiks või kuni kana on omandanud kena värvi.
Riivi sidrunilt koor ja haki tüümian. Sega sidrunikoor ja tüümian kastrulis meega kokku.
Langeta ahju temperatuur 150 °C-ni. Vala vesi ahjuvormi ja murenda sisse puljongikuubik. Pane vorm ahju ja lase kanal seista, kuni selle sisetemperatuur on 82 °C reieluu juures, ehk umbes 1,5 tundi. Kuumuta meesegu ja pintselda kana sellega paar korda praadimise lõpupoole.
Koorekaste: Kurna puljong ahjuvormist kastrulisse, kogust mõõtes. Aja puljong keema ja keeda umbes 5 minutit. Lisa koor ja keeda veel umbes 5 minutit.
Sega sisse maisitärklis vähese veega. Vala segu kastmesse ja aja segades keema. Maitsesta soola, pipra ja pressitud sidrunimahlaga.
Serveerimiseks: Serveeri kana koorekastmes ja meie soovitusel ka köögiviljade ja salatiga.