Koostisosad
-
Ahjukana1 pakk (-i)
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Sinep1 g
-
Sool2 tl
-
Pipar0.5 tl
-
Õli100 g
-
Marineeritud kurgi vedelik300 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tõsta oma toidulauale keskele uhke ahjukana, mis paneb kõigi laua ümber istujate süljenäärmed tööle! Tegemist on lihtsa retseptiga, mis aga vajab kannatust, sest ettevalmistus maitsva roa saamiseks nõuab aega.
Võta purk, kus on alles jäänud marineerimisvedelik ja lisa sinna ülejäänud koostisosad.
Küüslauguküüned võid eelnevalt laiaks muljuda.
Raputa purki korralikult, et marinaadiained korralikult seguneks. Pane kana marinaadi 1 kuni 2 päevaks.
Küpseta ahjs 150 °C juures 1h ja 45 min tõsta temperatuur 200 kraadini ja pruunista kana kuni 20 min.