Koostisosad
-
Hani3.2 kg
-
Hautatud kapsas0.5 kg
-
Mandariin3 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlimaitsestamiseks
-
Kardemonmaitse järgi
-
Tüümian
-
Küüslaukmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pidulaual peab olema korralik roog, mis täidab kõikide kõhud. Ahjuhani mandariini ja kapsa täidisega on just selleks ning sobib ideaalselt jõululauale.
Sügavkülmutatud hani pane külmkappi sulama 2 päeva enne töötlemist.
Maitsesta lind soola, pipra, küüslaugu, tüümiani ja õli seguga. Seest ja väljast hõõru korralikult maitsed sisse, kui võimalik, siis ka naha alla.
Puhasta mandariinid ja sega kapsaga. Maitsesta täidis kardemoniga.
Täida hani ja seo jalad kinni, nii jääb lind mahlasem. Lisa ahjuplaadile 500 ml vett ja küpseta ahjus 165 kraadi juures 2,5–3 tundi vahepeal kastes.