Koostisosad
-
Pardikoib2 tk
-
Kaalikas4 tk
-
Porgand4 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Köömned1 tl
-
Tüümian1 peotäis (-t)
-
Must piparmaitse järgi
-
Meresool
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsva pardikoiva küpsetamine ei pea olema keeruline! Koori ning haki juurviljad, maitsesta part ning aseta kõik koostisosad korraga ahju. Pardikoivad on küpsed, kui liha juba kahvlit nähes alla annab ja luudelt langeb. Kui armastad krõbedat nahka, võid pärast roa valmimist selle veel ilma kaaneta mõne minuti grillelemendi all üle küpsetada.
Koori juurviljad.
Lõika porgandid pooleks, kaalikad-naerid neljaks.
Patsuta pardikoivad köögipaberiga liigsest niiskusest kuivaks ning hõõru mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Aseta kaanega ahjunõu põhja juurviljad ja küüslauguküüned, maitsesta vähese soolaga.
Lisa juurviljadele tüümianioksad ja köömned ning aseta kõige peale pardikoivad, nahapool üleval.
Küpseta madalal kuumusel (umbes 140 kraadi) 2–2,5 tundi.