Aeglaselt keedetud veise turjatüki chili con carne šokolaadiga
-
Küpsetusaeg: 1h 20min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Chipotle tšilli1 tk
-
Ancho tšilli1 tk
-
Kuum vesi2 dl
-
Kollane sibul1 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Rapsiõli2 spl
-
Tomatipüree3 spl
-
Kaneel1 tl
-
Köömned1 g
-
Pune2 tl
-
Jahvatatud koriander2 tl
-
Veiseliha1 kg
-
Hele õlu0.33 l
-
Vesi2 dl
-
Veisepuljongmaitse järgi
-
Tume šokolaad (70%)25 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selle chili con carnega avaldad külalistele kindlasti muljet! Chili con carnet valmistad veise turjatükiga, millele annavad muu hulgas maitset kaneel, õlu ja tume šokolaad. Chili con carnet tuleb keeta 2–3 tundi, et see oleks tõesti kena, mahlane ning maitsev. Serveeri turjatüki chili con carnet tacodes oma meelislisadega.
Pane kuivatatud tšilli kaussi, kalla keevat vett peale ning lase seista vähemalt 15 minutit. Eemalda tšillidelt varred ja mikserda veega siledaks.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta liha ning lõika umbes 2 x 2 cm kuubikuteks.
Prae sibul ja küüslauk õlis potis või suures kastrulis madalal kuumusel koos tomatipüree ja vürtsidega (köömned jahvatatult) umbes 5 minutit. Tõsta kuumust ja lisa liha. Prae, kuni liha saab natuke värvi.
Lisa mikserdatud tšillid, õlu, vesi ja puljong. Keeda kaane all madalal kuumusel 2–3 tundi, kuni liha on pehme ja laguneb. Sega aeg-ajalt.
Murenda šokolaad potti ja maitsesta soola ja pipraga.