@laurenvlm kohupiima marjakook kaerapõhjal
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keskmine
Koostisosad
Põhi
-
Nisujahu125 g
-
Kaerajahu50 g
-
Küpsetuspulber0.5 tl
-
Sool0.5 tl
-
Suhkur50 g
-
Või100 g
-
Muna1 tk
Täidis
-
Kohupiim200 g
-
Keefir200 g
-
Hapukoor150 g
-
Suhkur100 g
-
Muna3 tk
-
Külmutatud marjad1 pakk (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mida emadepäevaks valmistada? Võta ette @laurenvlm imelihtne"need asjad on alati kapis" koogi retsepti ning saad lauale panna maitsva kohupiima marjakoogi kaerapõhjal.
Esmalt valmista taigen. Sega läbi kuivained ja lisa juurde võid. Viimasena lisa muna ning suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Pane külmkappi kuni täidise valmimiseni.
Täidse jaoks sega kõik ained (via marjad) omavahel mikseriga. Saab ka käsitsi, aga nii on veidi kohevam tulemus.
Vala täidis vormi ning lisa külmutatud marjad (ei pea esmalt üles sulatama). Mulle meeldib väga külmutatud marjade segu. Seekord kasutasin mustikaid ja vaarikaid ja tulemus on väga maitsev.
Pane kook 170 kraadini eelkuumutatud ahju 50-60 minutiks. Välja tulles keskmine osa veidi võdiseb - nii peabki! Kook peab enne söömist täielikult jahtuma. Head ise!
Märkused!
Kui kodus kaerajahju ei ole, siis pane 50g kaerahelbeid blenderisse või köögikombaini ja jahvata jahjuks. Võid ka asendada kõik nisujahuga, aga mulle meeldib kaera mekk.
Keefiri võid asendada umbes 200g kohupiimaga, aga mul tihtipeale leidub kapis natuke üht ja teist ning nii on väga maitsev olnud!