Ajakiri Toit&Trend
Elustiiliajakiri

Mida teha kookospiimaga?

Tervis • 24 September, 2019
Kookospalmimaade inimesed kasutavad kookospiima samal moel kui meie lehmapiima: joogiks, suppides, hautistes, küpsetistes, magustoitudes.
  1. Väga palju kasutatakse kookoskoort ja piima Tai köögis. Meil kõige tuntumaks kookospiimaroaks on tõenäoselt kookosene kana või krevettidega Tom Kha supp, millest on saanud trendirestoranide menuroog.
  2. Kui armastad piimaga kohvi või teed, asenda tavaline lehmapiim kookospiimaga. Võib lisada ka natuke kardemoni või vanillisuhkrut.
  3. Kookospiimaga tehtud riisipudrul, millele on lisatud natuke pruuni suhkrut ja kaneeli, on suur tõenäosus saada laste lemmikpudruks.
  4. Asendage koorekastmes tavaline lehmapiimast tehtud koor kookoskoorega ning sobitage see mereandide ja valge kala, linnuliha või köögiviljaga. Kui vahetate tavapärase musta pipra ja kodused ürdid koriandri, garam masala või karripastaga, on tulemuseks juba üpriski eksootiline roog. Kookospiimaroogade maitsestajateks sobivad ka ingver, küüslauk, tšilli, sibul ja laim.
  5. Kookospiimast ja puuviljadest, näiteks banaanist, saab kannmikseris väikese vaevaga valmistada toitvaid ja tervislikke jooke. Kookospiim ja banaan sobivad ka soojaks magustoiduks: aja suhkruga maitsestatud kookospiim kuumaks, lisa tükeldatud banaanid ja kuumuta veel, kuni banaan on läbi kuumenenud.
  6. Kookospiimaga sobib suurem osa juurviljadest, üllataval moel eriti hästi punapeet: peedisupile lisatud kookoskoor värskendab selle igavavõitu maitset ja teeb klassikast ehtsa fusion-toidu. Tasub proovida ka porgandi ja kookospiima kombinatsiooni.

Populaarsed artiklid