Kasvata ise oma maitsetaimi
Oled algaja?
Panusta vastupidavatele maitsetaimedele, nagu harilik pune, estragon, tüümian, sidrunmeliss, aedsalvei ja rosmariin.
Toidupoest
Maitsetaimed, mis sa ostad toidupoest, on suurepärased koheseks tarbimiseks, kuid need ei ole kohandatud kogu suve vastu pidama. Kui soovid maitsetaime eluiga pikendada – istuta maitsetaim ümber lillemullaga täidetud suuremasse potti, lõika taim tagasi ja lisa kord nädalas veidi väetist.
Päikest – aga mitte liiga palju
Pane maitsetaim valgusküllase akna peale või päikesepaistelisele terrassile või rõdule. Kaitse maitsetaime põletava päikese ja tugeva tuule eest.
Kasta
Kasta maitsetaime korrapäraselt, kuid lase mullal kastmiste vahepeal ära kuivada. Mida rohkem mulda on potis, seda kauem peab maitsetaim ühe kastmisega vastu.
Hooaja lõpus
Kas maitsetaimed kasvavad jõudsalt ka veel suve lõpus? Lõika kõik allesjäänud taimeosad kääridega ära, laota maitsetaimed ajalehele laiali ja lase seejärel kuivada! Säilita kuivatatud maitsetaimi purkides, eelistatavalt pimedas sahvris. Alternatiivina võib maitsetaimed nende pottidesse jätta ja vaadata, millised neist talve üle elavad.
Pea meeles!
Rosmariin ja loorber ei talu külma. Basiilik on üheaastane taim ja püsib seetõttu vaid ühe hooaja ning samuti ei talu see alla 10-kraadiseid temperatuure.
Head isu!
On ju vahva näha ürte kasvamas! Kuid ärge unustage aeg-ajalt neilt saaki korjata ja nautige maitsetaimi toitudes.