5 kasulikku munahäkki
Koodi esimene number viitab lindude pidamisviisile:
0 = mahepõllumajanduslik tootmine
1 = vabalt peetavate kanade munad
2 = õrrekanade munad
3 = puurikanade munad
Tähekombinatsioon (näiteks EE) viitab munade päritoluriigile
Sellele järgnev viiekohaline number tähistab konkreetse farmi koodi, kust muna pärineb.
Kui munade valimine on selge, siis saad kokkama asuda. Järgnevalt jagamegi sulle viis kasulikku nippi, mida munadega kokkamisel kasutada.
Häkk #1 – Kuidas kontrollida muna värskust?
Kui kahtled muna värskuses, siis aseta see vette. Kui muna vajub veeanuma põhja, on muna värske. Kui muna tõuseb aga pinnale, siis on muna vana.
Vanematel munadel tekib koore alla õhumull, mis hoiab muna veepinnal. Muna
vananemisel tekivad muna sisse gaasid, sest läbi koore imbub muna sisse õhku.
Häkk #2 – Kuidas valmistada muna kuumaõhufritüüris?
Kuumuta kuumaõhufritüür 130 kraadini ja tõsta munad sinna sisse.
Kui soovid pehme munakollasega muna, siis küpseta 9–11 minutit.
Kui soovid poolkõva munakollast, siis küpseta 12–13 minutit.
Kui soovid kõvaks keedetud muna, siis küpseta 13–15 minutit.
Häkk #3 – Kuidas lihtsasti koorida muna?
Pane purki vesi. Tõsta vee sisse keedetud muna ja raputa purki tugevalt. Seejärel tõsta muna vee seest välja ja eemalda koor.
Häkk #4 – Kuidas pošeerida muna?
Löö muna lahti tihedale sõelale ja nõruta ära vedelam osa munavalgest. Tõsta muna väiksesse tassi või brüleekreemi vormi.
Lase kastrulis vesi keema tõusta. Lisa vee sisse lusikatäis veiniäädikat. Alanda kuumust nii palju, et vesi hästi vaikselt keeks.
Keeruta kastrulis vesi ringjalt liikuma ja libista muna keerise keskele.
Keeda muna 3 minutit.
Tõsta muna vahukulbi abil välja.
Häkk #5 – Kuidas saada kätte lahtilöödud muna sisse sattunud munakoore tükid?
Väga lihtne nipp: eemalda munakoore tükike pooliku munakoorega.