Toiduained, mida sa ei teadnud, et saab külmutada

Tarbime targalt • 01 Märts, 2023
Räägime üllatavatest toodetest, mida saab külmutada. Sügavkülmutatud toidus säilivad kõik vitamiinid!

Sibul

  1. Koori sibulad.
  2. Hakki või viiluta need tulevaste retseptide jaoks vajaliku suurusega tükkideks.
  3. Pane hakitud sibul külmutuskottides sügavkülmikusse.
  4. Maitse on parim, kui kasutad külmutatud sibula ära 3-6 kuu jooksul.

Pähklid

  1. Pane Kreeka pähklid, mandlid, pekanipähklid, India pähklid, sarapuupähklid, pistaatsiapähklid, päevalilleseemned, seesamiseemned või muud külmutatavad pähklid ja seemned külmutuskotti.
  2. Kleebi pähklitele ja seemnetele sildid.
  3. Pane kotid sügavkülmikusse.
  4. Pikaajalisel säilitamisel soovitame kasutada kahekordset külmutuskotti, et lõhnad ei seguneks.

Avokaado

  1. Pese terve avokaado ja kuivata.
  2. Mähi pehme osa tihedalt plastkilesse.
  3. Pane avokaado külmutuskotti ja sulge tihedalt.
  4. Optimaalne värskus on tagatud , kui hoiad sügavkülmikus 3–6 kuud.

Munad

  1. Löö munad puruks kaussi.
  2. Klopi munavalged ja munakollased õrnalt läbi, kuni need on omavahel kergelt segunenud.
  3. Vala klopitud munasegu jääkuubikuvormi.
  4. Pane jääkuubikuvorm sügavkülmikusse nii kauaks, kui munad on külmunud.
  5. Kui munakuubikud on jäätunud, võta need vormist välja ja pane sulguriga kilekotti.

Spargel

  1. Keeda suures potis vett.
  2. Täida suur kauss jääkülma veega.
  3. Keeda sparglit 2-4 minutit, olenevalt varte jämedusest.
  4. Võta spargel kiiresti veest välja ja pane jäävanni.
  5. Kuivata varred puhta rätiga.
  6. Laota spargel ühtlase kihina küpsetuspaberile ja pane vähemalt kaheks tunniks sügavkülmikusse.
  7. Pane värskelt külmutatud spargel külmutuskottidesse. Märgi kotile kuupäev.

Leib

  1. Lõika leib viiludeks.
  2. Mähi leib tihedalt plastkilesse.
  3. Kui leivapäts on kilesse mähitud, mähi see omakorda alumiiniumfooliumisse.
  4. Pane leib sügavkülmikusse ja saad seda nautida 6 kuu jooksul.

Kartul

  1. Koori kartulid.
  2. Täida pott veega ja maitsesta soolaga. Kui vesi hakkab keema, pane kartulid vette ja blanšeeri.
  3. Võta kartulid välja ja pane need jäävanni.
  4. Tõsta kartulid sõelale nõrguma.
  5. Laota kartulid ühtlase kihina küpsetuspaberile. Külmuta vähemalt 4 tundi.
  6. Kui kartulid on külmunud, pane need säilituskottidesse. Märgi kottidele kuupäev.

Jahu

  1. Tõsta jahu originaalpakendist õhukindlasse säilituskarpi.
  2. Ära jäta anumasse liiga palju ruumi. Mida vähem õhku anumas on, seda paremini jahu säilib.
  3. Märgi anumale kuupäev.
  4. Hoiusta jahu tugeva lõhnaga toiduainetest eemal.

Vaata sügavkülmutatud tooteid ka meie e-poest >


Populaarsed artiklid