Kuus nippi toiduainete külmutamiseks
Jagame sulle kuus kasulikku toiduainete külmutamise nippi, mis aitavad sul toitu päästa ning seeläbi ka säästa.
Leib ja sai
Kui aimad juba ette, et värskelt ostetud leib või sai ei saa piisavalt kiiresti söödud, siis pane pool sellest sügavkülma. Sulatatuna maitseb see nagu värske! Samuti saad seda ka röstida või ahjus soojendada.
Juust
Juustu on parim säilitada riivituna. Riivi toiduvalmistamisest ülejäänud juust ning seejärel külmuta see õhukindlas pakendis. Nii saad seda jaokaupa lisada näiteks pitsadele, soojadele võileibadele või muudele toitudele.
Munad
Säilita mune lahtiklopituna õhukindlas säilituskarbis. Lahtiklopitud sulatatud munadest saad valmistada omletti või munaputru, samuti võid seda lisada ka koogitaignasse.
Köögiviljad
Tükelda köögiviljad ja need enne sügavkülma pistmist portsjoniteks. Nii on hiljem lihtsam sügavkülmutatud toidust vajalik kogus kätte saada.
Viimase kuupäevaga liha
Viimase kuupäevaga toodete ostmine aitab oluliselt raha säästa. Osta viimase kuupäevaga liha ja tõsta see sügavkülma koos pakendiga. Suurema koguse puhul jaota see portsjoniteks.
Viimase kuupäevaga valmistoit
Sügavkülmas sobib säilitada ka erinevaid valmistoite – näiteks kartulit, pilaffi või kastmeid. Osta poest viimase kuupäevaga valmistoite ning pane need kohe sügavkülma. Vajadusel jaota toit portsjoniteks. Nii saad kiiretel päevadel endale jaokaupa toitu üles sulatada ja soojendada.
NB! Kui säilitad toiduaineid sügavkülmas, siis kirjuta alati kottidele ja karpidele peale, mis seal sees on ning kuupäev, millal see sügavkülma on pandud!