Eesti kodude lemmikroad, mida teha külmikust muidu prügisse rändavast toidukraamist

Tarbime targalt • 30 August, 2021

Äravisatava toidu hulk Eesti kodudes kasvab, sest elame aina mõnusamalt ja tarbime üha enam erinevaid toiduaineid.

Keskkonnaministeeriumi tellitud uuring näitab, et Eestis läheb igal aastal raisku umbes 164 miljoni euro väärtuses toitu. Kodudes viskame selles toidust ära pea poole (48%). See tähendab 97,5 miljonit eurot ja ligikaudu 34 000 tonni toitu aastas. Põhiliselt viskame ära: aed- ja juurvilju (32%), valmistoidu jääke (23%) ning puuvilju ja marju (18%).

Rimi uus tasuta rakendus „Tühjenda oma külmik!“ aitab külmkappi seisma jäänud kraami ära kasutada, enne kui see halvaks läheb. Rakendus on klientide käsutuses olnud ligikaudu kuu aega. Nüüd saame teha esimesi kokkuvõtteid. Kuu aja jooksul on rakendust kasutatud juba 6000 korda! Keskmine lehel veedetud aeg on veidi alla poole tunni, mis näitab, et retseptide järgi ka reaalselt kokatakse. Eesti külmikutes leidub kõige enam mune, tomateid, kurke, piima ja võid. Retseptidest meeldisid eestimaalastele kõige rohkem quiche, kreemine pasta, omlett, moussaka ja vormiroog. Samas jõudsid esikümnesse ka eksootilised tabbouleh salat, Vietnami vokiroog ja Mehhiko pasta.


Rimi rakendus “Tühjenda oma külmik!” on tasuta ja selle leiab Rimi kodulehelt www.rimi.ee/tuhjenda-oma-kulmik
Sisesta rakendusse oma köögis leiduvad toiduained või -jäägid ning virtuaalne kokk pakub laia valikut tervislikke ja kvaliteetseid retsepte, mis sisaldavad valitud koostisosi.


Populaarsed artiklid