Ajakiri Toit&Trend
Elustiiliajakiri
Mida melonist teha?
Puuviljad • 05 August, 2019
Mesiselt lõhnav magus melon on parim suvine magustoit. Anname mõned näpunäited, kuidas seda suurepärast vilja kõige paremini ära kasutada.
- Melon ei taha pikka seismist. Pooltoored viljad suudavad toatemperatuuril järelvalmida, kuid riknemine algab kiirelt. Kuigi botaaniliselt kuuluvuselt on melon köögivili, süüakse teda nagu puuvilja – enamasti toorelt, salatina või magustoiduna.
- Itaallased mässivad meloni ümber singiviilu – prosciutto – ja söövad seda eelroana. Magus-mahlane melon ja kuiv-soolakas sink sobivad teineteist kenasti täiendama.
- Meloniga sobivad ka teised soolakad maitsed – koos kitsejuustu ja fetaga saab väga toredaid salateid.
- Melon sobib kokku kurgiga – nad on lähedalt sugulased. Tee need koos salsakastmeksvõi külmsupiks.
- Meloni maitsega sobivad väga hästi avokaado, pähklid, mandlid, tsitruselised ja piparmünt.
- Täites pooleks lõigatud ja seemnetest puhastatud meloni portveini või Madeiraga, saab kiire ja lihtsa suvise magustoidu.
- Pooleks lõigatud ja tühjaks uuristatud melonikoor sobib suvesalati serveerimisnõuks
Loe siit, miks peaksid suvel rohkem meloneid sööma.