IDUST IDEENI: Mida teha õuntest?

Puuviljad • 18 Märts, 2025
Õunad on suurepärased mitte ainult oma maitseomaduste, vaid ka tervislikkuse poolest. Need on täis kiudaineid, vitamiine ja antioksüdante, mis aitavad kaasa seedimisele, toetavad immuunsüsteemi ja aitavad hoida veresuhkru taset tasakaalus.

Õunad on madala kalorsusega, kuid samas pakuvad täiskõhutunnet, olles seetõttu suurepärased tervislikud suupisted. Lisaks sellele lisavad nad mõnusat magusust ja värskust igasugustele toitudele, olles igapäevasel toiduvalmistamisel suurepäraseks koostisosaks.

Kui sul ideed otsas, kuidas õunu oma toidulaual rohkem kasutada, siis siin on sulle kolm lihtsat ideed.

#1 Looduslik ja maitsev tee

Kuivata õunakoored ning kasuta neid maitsva tee valmistamiseks. Selleks vala lihtsalt kuum vesi õunakoortele ja lase neil mõni minut tõmmata. Nii saad aromaatse joogi, mis sobib ideaalselt jahedatesse õhtutesse.

#2 Riivi hommikupudru sisse

Riivi õun ja sega see oma hommikupudru sisse. Õun lisab pudrule loomulikku magusust ja mahlakust, muutes selle veelgi toitvamaks ja maitsvamaks.

#3 Täida ja küpseta ahjus

Kui soovid valmistada midagi erilisemat, proovi täidetud ahjuõunu. Selleks sega kokku kaerahelbed, rosinad, suhkur ja kaneel. Uurista õuna südamiku osa välja ning täida see kaerahelbeseguga. Küpseta 180 kraadi juures, kuni õun muutub pehmeks ja karamelliseks.

Need lihtsad nipid aitavad sul õunu nutikalt ja maitsvalt kasutada, vähendades samal ajal toiduraiskamist!


Populaarsed artiklid