Ajakiri Toit&Trend
Elustiiliajakiri

Kuidas praadida pardi rinnafileed?

Liha • 05 August, 2019
Pardiliha maitseb paljudele, aga reaalsuses söendavad vähesed selle küpsetamise ise ette võtta. Julgustame pardiliha kodus valmistama ning anname näpunäited, kuidas praadida pardi rinnafileed.
  1. Lõika filee äärtest ära üleliigne rasv. Tee nahasse sentimeetriste vahedega diagonaalsed sisselõiked, püüa liha terveks jätta. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Aseta lihaviilud külmale pannile, nahapool all, ja prae madalal kuumusel kuldpruuniks, kuni liigne rasv on välja sulanud (umbes 8 minutit). Seejärel keera filee ümber ja prae ka teine pool pruunikaks (umbes 4 minutit). Enne uue pannitäie praadimist lase pannil natuke jahtuda.
  3. Aseta praetud fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 6–8 minutit. Parimaks peetakse seest roosat fileed. Profikokad julgustavad pardi küpsetamisel kasutama veelgi madalamat kuumust (90–150), kuid tihti ei suuda (kehvemad) kodused ahjud sellist temperatuuri ühtlasena hoida.
  4. Tõsta filee ahjust, kata fooliumiga ja lase 5–10 minutit “puhata”. Lauale võib anda tervelt, aga ka viiludeks lõigatuna.
  5. Kui eelistad vähem küpset liha ja teed korraga vaid ühe pannitäie, ei pea liha enam ahjus üle küpsetama – pärast praadimist jäta fileed fooliumiga kaetult kuumale pannile 10 minutiks järelküpsema.


Populaarsed artiklid