Täidetud paprikad kolmel viisil

Jagame sulle inspiratsiooni, kuidas seda maitsvat vilja köögis rakendada. Täidetud paprikad on kiire, maitsev ja tervislik lõuna- või õhtusöök, mida saab kohandada vastavalt oma eelistustele. Nende valmistamisel saad kasutada erinevaid täidiseid – meie retseptid on vaid inspiratsiooniks, kuid võimalusi on lõputult. Katseta erinevate maitsetega ja loo oma täiuslik versioon täidetud paprikast.
Täistaimsed kinoa-seenetäidisega paprikad
- Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
- Sibul
- Küüslauk
- Šampinjonid
- Keedetud kinoa
- Päikesekuivatatud tomatid
- Tomativiilud
Valmistamine
- Keeda kinoa jälgides pakendil olevaid juhiseid.
- Prae pannil seened koos sibula ja küüslauguga läbi.
- Sega pannil seentele hulka keedetud kinoa ja päikesekuivatatud tomatid.
- Täida paprikad seguga ja aseta tomativiilud paprikatele n-ö kaanteks.
- Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 180–200 kraadi juures ca 30 minutit.
Mehhikopärase hakklihatäidisega paprikad
- Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
- Sibul
- Küüslauk
- Hakkliha
- Konservmais
- Jalapeno
- Toorjuust
- Riivjuust
- Sool ja pipar
Valmistamine
- Prae pannil läbi hakkliha, sibul ja küüslauk.
- Sega hulka mais ja jalapeno.
- Lisa ka veidi toorjuustu, et täidis mahlasem oleks.
- Täida paprikad seguga.
- Puista peale riivitud juustu.
- Küpseta 180–200 kraadi juures ca 30 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldne.
Piemonte paprikad
- Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
- Kirss- või ploomtomatid
- Küüslauk
- Oliiviõli
- Mõned anšoovisefileed
- Sool
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Basiilik
Valmistamine
- Koori küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks.
- Haki anšoovisefilee väiksemateks tükkideks.
- Aseta paprikapoolikusse mõned küüslaugu viilud ja mõned tükid anšooviseid. Sinna peale aseta tomat ning basiilikulehed.
- Maitsesta soola ja pipraga, kuid ole soolaga ettevaatlik – anšoovised on üsna soolased.
- Nirista peale oliiviõli ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit.