Täidetud paprikad kolmel viisil

Köögiviljad • 10 Veebruar, 2025
Paprika on tõeline köögiviljade superkangelane – värvikirev, mahlane ja täis kasulikke toitaineid! See sisaldab rohkelt C-vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi ja aitab võidelda väsimuse vastu. Lisaks on paprika hea kiudainete allikas, toetades seedimist ning hoides kõhu kauem täis. Punane paprika sisaldab ka beetakaroteeni, mis on kasulik nahale ja silmadele. Kui soovid teha tervislikke valikuid, on paprika selleks ideaalne!
 

Jagame sulle inspiratsiooni, kuidas seda maitsvat vilja köögis rakendada. Täidetud paprikad on kiire, maitsev ja tervislik lõuna- või õhtusöök, mida saab kohandada vastavalt oma eelistustele. Nende valmistamisel saad kasutada erinevaid täidiseid – meie retseptid on vaid inspiratsiooniks, kuid võimalusi on lõputult. Katseta erinevate maitsetega ja loo oma täiuslik versioon täidetud paprikast.

Täistaimsed kinoa-seenetäidisega paprikad

  • Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Šampinjonid
  • Keedetud kinoa
  • Päikesekuivatatud tomatid
  • Tomativiilud

Valmistamine

  • Keeda kinoa jälgides pakendil olevaid juhiseid.
  • Prae pannil seened koos sibula ja küüslauguga läbi.
  • Sega pannil seentele hulka keedetud kinoa ja päikesekuivatatud tomatid.
  • Täida paprikad seguga ja aseta tomativiilud paprikatele n-ö kaanteks.
  • Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 180–200 kraadi juures ca 30 minutit.

Mehhikopärase hakklihatäidisega paprikad

  • Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Hakkliha
  • Konservmais
  • Jalapeno
  • Toorjuust
  • Riivjuust
  • Sool ja pipar

Valmistamine

  • Prae pannil läbi hakkliha, sibul ja küüslauk.
  • Sega hulka mais ja jalapeno.
  • Lisa ka veidi toorjuustu, et täidis mahlasem oleks.
  • Täida paprikad seguga.
  • Puista peale riivitud juustu.
  • Küpseta 180–200 kraadi juures ca 30 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldne.

Piemonte paprikad

  • Paprikad, poolitatuna ja seemnetest puhastatuna
  • Kirss- või ploomtomatid
  • Küüslauk
  • Oliiviõli
  • Mõned anšoovisefileed
  • Sool
  • Värskelt jahvatatud must pipar
  • Basiilik

Valmistamine

  • Koori küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks.
  • Haki anšoovisefilee väiksemateks tükkideks.
  • Aseta paprikapoolikusse mõned küüslaugu viilud ja mõned tükid anšooviseid. Sinna peale aseta tomat ning basiilikulehed.
  • Maitsesta soola ja pipraga, kuid ole soolaga ettevaatlik – anšoovised on üsna soolased.
  • Nirista peale oliiviõli ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit.

Populaarsed artiklid