Seente konserveerimine – nii see käib

Köögiviljad • 09 August, 2018
Üks parimaid viise saavutada seente kauem säilimine on neid konserveerida. Siin käime samm-sammult läbi, kuidas seeni kõige paremini konserveerida.

Soolvesi

Aja kõigepealt keema liiter vett, kuhu oled lisanud 1 spl soola. Kui konserveerimisele läheb väga suur kogus seeni, siis tuleb vee ja soola kogused topelt arvestada.

Puhtus ennekõike

Enne seente lõikamist veendu, et kõik töövahendid ja lõikelauad on puhtad ja et käed on pestud. On väga oluline, et bakterid oleksid eemaldatud.

Seente lõikamine

Lõika seened umbes 1x1 cm suurusteks tükkideks.

Täida purgid

See retsept on mõeldud umbes kahele purgitäiele seentele, nii et täida prugid ükshaaval servani.

Soolvesi sisse

Täida purgid soolveega ning sega läbi nii, et poleks enam õhumulle. Keera kaas kõvasti peale.

Köögirätik tuleb appi

Selleks, et vältida kärinat kastrulis klaaspurkide keetmisel, voldi köögirätik kokku ja aseta kastruli põhja. Pane purgid rätikule ning täida kastrul veega.

Keeda 90 kraadil

Keeda purgid vähemalt 90 kraadini ning lase neil seejärel podiseda üks kuni poolteist tundi.

Plaadilt maha

Eemalda kastrul pliidilt ning tõsta purgid üles, et ettevaatlikult vesi välja kallata või kühveldada.

Purkidel aeg jahtuda

Selleks, et teada saada, kas purgid on korralikult kinni, võid kontrollida, kas purgi kaas on sissepoole kõver. Kui kaas on kõver, siis see on tihedasti kinni. Kui kõik on konserveerimise ajal õigesti läinud ja hapnik pole sisse pääsenud, siis võivad seened säilida kuni aasta.

Aeg lahti teha

Kui sa purgi lahti teed, siis kaas peaks tihedasti kinni olema. Kui ta seda ei ole, siis on hapnik tõenäoliselt sisse pääsenud ja sa pead seened ära viskama. Kasuta oma meeli! Kui seened haisevad, siis ära söö neid.

Püsib paar päeva

Avatud purki tuleks hoida külmkapis, nii püsib see paar päeva, aga mitte kauem.


Populaarsed artiklid