- Porrulaugu lehtede vahel võib olla mulda, sestap tuleb neid hoolikalt puhastada.
- Kõigepealt lõika ära juure narmaline osa ja kuivama hakanud roheliste lehtede tipud. Võta ära närtsinud välimised lehed.
- Eemalda terved rohelised lehed valgest osast. Kui rohelist kohe ära ei kasuta, mässi toidukilesse ja pane külmikusse, seal seisavad need mitu päeva.
- Lõika roheline osa pikuti pooleks, eralda lehed ja pese voolava vee all puhtaks. Mõnikord võib mulda ja liiva olla ka valges osas, kuid enamasti on seda kõige rohkem just roheliste lehtede alumises osas.
Tunnustatud kaalualandaja
Paar ööpäeva porruleeme dieedil teeb imet, kinnitab raamatu “Prantslannad ei lähe paksuks” autor Mireille Guiliano.
Puhasta 1 kg porrut mullast ja loputa. Eemalda rohelised ladvaosad. Viiluta, pane suurde potti ja vala peale nii palju vett, et porru oleks parajasti kaetud. Lase 20–30 minutit ilma kaaneta keeda. Kurna, tõsta porru kaussi. Leent võib juua klaasitäie kaupa paari-kolme tunni järel, kui kõht tühjaks läheb; võib võtta ka mõne lusikatäie porrut, millele on maitseks lisatud veidi külmpressitud õli ning sidrunimahla, soola ja pipart.