Keeda täiuslikku varajast kartulit
Lisa veele soola
Arvesta ½ spl soola ühe liitri vee kohta.
Vesi peab keema
Kartuleid tuleb alati hakata keetma juba keevas vees. Üks nipp on alguses veekeetjat kasutada, siis saad kartuli pärast palju kiiremini keema panna.
Maitsesta vett
Ära pelga korralikku soolamist ning maitsesta vett tilliokstega.
Kaas peale
Kartul peab veepinnal hulpima ning kaas peal olema.
Pidev podisemine
Vesi peab läbivalt podisema. Kui vesi on keemistemperatuurist madalamal, imeb kartul endasse vett ning jõulisemal keemisel laguneb ta kergesti.
Vala kiiresti välja
Vesi tuleks välja valada kohe, kui kartulid on valmis keedetud, muidu võivad need „käsnjaks“ muutuda.
Lase aurata
Pane kartulite peale pärast vee ära valamist majapidamispaberit või köögirätik, et kartulid saaksid umbes 10 minutit enne serveerimist aurus valmida.
Kartul kauniks
Lisa veel potis olevale kartulitele võid ja meresoola ning sega õrnalt. Kaunista paari tillioksaga.