Ajakiri Toit&Trend
Elustiiliajakiri
4 nippi juurselli kasutamiseks
Köögiviljad • 21 November, 2019
Millega sobib juurseller? Juurselleri kasutamine ei ole nii keeruline ja raske kui seda võiks esmalt arvata. Panime kirja neli nippi, mida tasub juurselleriga seoses teada.
- Pikemal säilitamisel võib sellerijuur muutuda keskelt tühjaks, sestap tasuks toiduks valida juurikaid, mis tunduvad raskemad. Mida vanem vili, seda nõrgem on selle maitse ja aroom.
- Kooritult saab krobelisest sellerijuurest ilus valge või kollakasvalge mugul, ent kuna koor on krobeline ja seda ei saa kuigi õhukeselt koorida, võib kaotsi minna isegi kuni veerand juurikat. Koorides lõika kõigepealt ära ülemine ja alumine osa, siis eemalda kartulikoorija või terava noaga ülejäänud kooreosa. Kui tahad, et seller ei tumeneks, pane kooritud tükid kohe sidrunimahla või äädikaga maitsestatud vette.
- Ürtidest sobivad selleri maitsestamiseks kõige paremini münt, basiilik, till, salvei ja rosmariin.
- Teistest toiduainetest on selleril hea klapp peedi, fenkoli, kalade ja mereandide, õuna, pirni, maasikate ja sinihallitusjuustu, mascarpone ja peekoniga. Lihtsast selleripüreesupist saab sinihallitusjuustu või peekoniribasid lisades gurmeeroog, sellerisalatile lisavad särtsu õunad ja pirnid.