Pere on läbi aegade olnud seotud talupidamise ja piima tootmisega juustude valmistamiseks ning sealt on alguse saanud ka kirg põllumajanduse ja hea juustu vastu.
Denis on õppinud põllumajandust ja loomapidamist ning oma õpingute käigus sattus Eestisse, kus tutvus oma abikaasaga.
2013. aastal osteti Lõuna-Eestis pika ajalooga Veski-Viinamärdi talu ning tekkis mõte tuua Eestisse piimalambad ning alustada siin kohalikult toodetud lambapiimast lambajuustu valmistamisega.
2017. aasta kevadel saabusid Prantsusmaalt Viinamärdi tallu Lacaune tõugu piimalambad, esimesed Eestis! Praeguseks on karjas üle saja piimalamba, kelle piimast toodetakse erinevaid, peamiselt itaaliapäraseid lambajuuste.
Una passione - Itaalia kirega Eesti piimast!
Kirg hea toidu vastu on itaallastel veres, Denis ei ole erand. Kirest heade juustude vastu sündis soov neid ise valmistada. Juustude maailm on põnev ja maagiline täpselt nagu nende valmistaminegi. Hea juustu tegemiseks ei piisa ainult kvaliteetsest piimast – vaja on ka kirge, armastust ning omajagu kannatlikkust.
Ta on ringi reisinud Itaalias, Prantsusmaal ning Hispaanias avastades ja õppides maailma parimate juustude tootmise saladusi. Eestlastele tahaks ta siiski peamiselt tutvustada oma kodumaa, Itaalia, maitseid.
Esimesed Viinamärdi talu meiereis valminud itaaliapärased pehmed juustud on Burrata, Straccatella ja Mozzarella, mis on käsitisi valmisatud kohalikust farmist pärit puhtast ja naturaalsest lehmapiimast. Pecorino tähendab itaalia keeles lambajuustu ja varsti-varsti hakatakse seda valmistama oma meiereis, oma talu lammaste piimast!
Allikas: Ehtne Talutoit