Rimiga koostööst sai alguse Matsimoka pereettevõtte kiire areng ja edasine laienemine

Kohalik Toit • 02 September, 2021
Eesti pereettevõte alustas 2018. aastal koostööd Rimiga ja sellest sai alguse nende tootmise kiire areng ja edasine laienemine.

Tänaseks töötab Matsimokas kokku 30 inimest. Vestlesime kahe Matsimoka asutajaga, et teada saada, kuidas nad igapäevaselt toimetavad ja mis neid eriliseks teeb.

Millal ja kuidas sai Matsimoka alguse?

Matsimoka alguseks võib pidada aastat 1982, kui pereisa Aivar hakkas valmistama suitsuliha ja seda müüma Venemaal Karjalas. Aastal 2015 rajasime Lääne-Virumaale oma lihatööstuse, millest ongi kujunenud meie tänapäevane ettevõte.

Millega Matsimoka igapäevaselt tegeleb?

Matsimoka on Eesti pereettevõte, kes toodab suitsuliha, erinevaid vorste, grilltooteid, šašlõkke ning kulinaariatooteid nagu sült ja pasteet. Lisaks toodame ka salaamit. Kõik liha, mida kasutame, nii sealiha, veiseliha kui ka kanaliha, on pärit Eestist. Meie toodetes pole peitrasvu, jahu ning vorstid on kõik naturaalsetes kestades.

Kas ja kuidas rakendab Matsimoka oma tegevustes keskkonnasõbralikkust?

Keskkonnahoid on Matsimoka jaoks väga oluline. Me kasutame võimalikult vähe plastikut ja püüame olla energiasäästlikud. Meil on ka olemas enda väike päikeseelektrijaam ning uue valmiva hoone peale tuleb märkimisväärselt suurem süsteem. Lisaks tuleb uuele hoonele kaasaegne ventilatsioonisüsteem, mis on soojusvahetitega. Kogume kokku külma ja sooja, mis tuleb tagasi tootmisesse.

Tootmises tekivad meil seakamar ja kondid. Seakamara müüme maha ning kontidest on plaanis hakata tootma puljongit - seega Matsimokas jäätmeid ei tekigi.

Vaata, kuidas Matsimoka hitttootest valmistada maitsvaid soolaseid saiakesi: keerusaiad suitsusingi, pesto ja juustuga


Populaarsed artiklid