Vanavanemate jõuluprae saladused
Saladus peitub vanavanemate köögitarkustes, mis on põlvest põlve andnud jõulutoitudele erilise maitse. Kes meist ei teaks, et vanaema verivorstid on alati kõige krõbedamad ja tema hapukapsas suisa sulab suus?
Selles blogipostituses jagame sulle vanavanemate klassikalisi jõuluprae saladusi. Olgu selleks vanaema hoolikalt valitud hpukapsa komponendid või nipid täiusliku seaprae küpsetamiseks.
Avasta, kuidas luua jõululauale sama maagia, mida vanavanemad on aastakümneid hoidnud!
Seapraad
Seaprae puhul kehtib üks vana hea trikk – tõmba noaga kamarasse ruudustik. Nii sulab rasv välja ja kamar saab mõnusalt krõbe.
Uhkeid maitseaineid pole vaja. Sool, pipar, sinep ja mädarõigas on seapraele parimad kaaslased.
Verivorstid
Kõige krõbedamad verivorstid saad siis, kui pintseldad verivorste õliga.
Alusta küpsetamist madalamalt temperatuurilt, kuskil 160-170 kraadi juurest. Hiljem tõsta temperatuur 190-200 kraadi peale.
Hapukapsas
Hauta hapukapsast koduses õunamahlas. Õunamahl annab mõnusa magushapu maitse ja maitseained lisavad jõuluhõngu.
Kui tahad kapsale erilisemat mekki, siis lisa haudumise ajaks ka riivitud apelsinikoort ning ingvert.
Sült
Nagu vanadele traditsioonidele kohane, siis süldi muudab süldiks lahjendatud 10%-line äädikas, samuti sobib kõrvale ka mädarõigas.
Kartulid
Peale kartulite kurnamist tõsta pott kuumale pliidile, et üleliigne vesi aurustuks ära. Nii saad täiuslikud keedukartulid.
Kui aga tahad krõbedaid ahjukartuleid, siis keeda kartuleid 5 minutit, kurna, tõsta ahjuplaadile ja maitsesta enne ahju panekut.
Maitsvat jõuluaega!