Käes on spritzi aeg!
On arusaadav, et meilt saab osta sadu veine, mis vastavad juba iseenesest suve maitsetele - värsked, puuviljased, küllastunud lillede ja marjade aroomidest. Suvi on aga aeg, mil tahaks isegi veiniklaasi rohkem suvist maitset. Suviste veinikokteilide aeg on käes! Millest need tehtud on?
Arvan, et siin pole vaja jalgratast leiutada, vaid vaadata, kuidas veinimaadel tehakse!
Kuumas Hispaanias on suvi Sangria aeg, mil suurtes kannudes lisatakse nii valgele kui punasele veinile erinevaid puuvilju, jääd ja vahuveini. Konkreetset retsepti siin ei ole - igaüks saab ise valmistada Sangria oma lemmikute ja saadaolevate puuviljade-marjade järgi. Peamine asi, mida meeles pidada, on see, et Sangria vein ei tohiks olla küllastunud, vastasel juhul kaovad puuviljad sellesse ära.
Prantsusmaal on suvi roosa veini aeg, millega kaasneb tavaliselt mari, tavaliselt selline, mis on juba veiniaroomide buketis.
Itaalia on aperitiivide maa, kus kõrvalekaldumisel normist, et vein on vaid toidu lisand, muutuvad suvel ka veinikokteilid aperitiiviks - värskendavaks, isuäratavaks joogiks. Siin ilmuvad nii mõrkjad vürtsid kui ka hapud tsitrusviljad ning nende kokteilid võivad olla nii vahuveinid kui ka gaseerimata veinid.
Meile lähemal - Saksamaa ja Austria on veini-mündi kokteilide piirkond, kuhu saab kombineeritult eelmainituga lisada erinevaid siirupeid, puuvilju või tsitruselisi. Siin kasutatakse enamasti kohalikke vahuveine, kuid kasutatakse ka valgeid veine.
Katsetage ja jagage oma retsepte sõpradega!
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.