Täiusliku hamburgeri 9 sammu!
Tee käed märjaks
Hakkliha ei kleepu nii palju kokku, kui käed on veega märjaks tehtud. Veel nutikam on käed ära õlitada.
Mahlase burgeri saladus
Parim nipp eriti mahlase burgeri valmistamiseks on hakkliha kindlasti mitte kokku pressida, vastasel juhul jääb burger kompaktseks ja kuivaks. Jaga hakkliha sobivalt suurteks tükkideks ja vormi need väga õrnalt pressides.
Ära sega hakkliha vürtsidega kokku. Maitsesta burgerid soola ja pipraga alles siis, kui nad grillil on.
Soovitame kasutada jämedamalt hakitud veiseaba, millel on pisut kõrgem rasvasisaldus.
Pintselda õliga üle
Pintselda burgerid õliga üle enne grillile panemist, et nad võresse kinni ei kõrbeks.
Kaudne ja otsene kuumus
Jälgi, et üks grilli pool oleks kaudseks grillimiseks ja teine otseseks grillimiseks. Loe kaudse ja otsese kuumuse kohta rohkem siit.
Võre peaks olema eriti kuum
Jälgi, et võre oleks eriti kuum, kui burger otseseks grillimiseks peale läheb, ja ära keera seda liiga vara, muidu ta võib kinni kõrbeda. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta burger jahedale osale
Aseta burgerid võre jahedamale osale, kata kaanega ja grilli burgerit kaudselt. Burger on valmis siis, kui sisetemperatuur on 70 ˚C.
Juust, juust, juust!
Pane üks viil oma lemmikjuustu (proovi ka erinevaid!) otse burgeri peale. Lase sel kaane all sulada.
Grilli saiad otsese kuumusega
Grilli ka saiad nii, et neil on kena värv ja mõnusalt krõbe pind.
Ehita kõrgeks!
Less is more? Unusta ära! Võta oma meelislisandid ja ehita kokku üks eriti kõrge ja maitsev burger.
Kolm head nippi
- salatilehed allpool kaitsevad alumist saia märgumise eest, kuna need püüavad kinni kõik burgeri vedelikud
- liigu raskematest koostisosadest kergemateni
- topi burgerisse grillipulk, et see ilusasti koos püsiks!