GRILLIMISE PÕHITÕED
- Süüta grill 30 minutit varem - Süüta söegrill pool tundi enne grillima hakkamist. Hallid söed on valmisoleku märk!
- Maitsesta erinevalt - Kuiv maitseainesegu tuleb enne grillimist toitu sisse hõõruda. Glasuur pintseldatakse grillimise ajal või lõpus mõlema külje peale. Marineerimisel aseta liha marinaadi vähemalt 1–2 tundi enne grillimist, soovitatavalt veelgi varem.
- Ära täida kogu grilli söega - Jäta vabaks pisut pinda, kuhu võid asetada valminud liha, vorstid, kanaliha ja köögiviljad. Kui soovid saada kaudset kuumust suuremate lihatükkide jaoks, süüta ainult pool grilli.
- Kasuta küpsetustermomeetrit - Oluline on teada, et igal lihal on erinev sisetemperatuur, mil liha hakkab küpsema.
- Ära kõrveta - Pööra grillitavat toitu aeg-ajalt, et see ei kõrbeks.
- Grilltoidu suitsumaitse - Kui söed on valmis põlenud, aseta neile kasepilpaid ja hoia grillil kaas peal. Hästi sobivad ka kirsi- või õunapuuoksad.
Nüüd, kui kõik grillimise põhitõed on teada, avasta põnevad tooted suveks siit 👇